rejoin eksereunontas

Έρευνες δείχνουν ότι έως το 2020 ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων θα εργάζεται εκτός γραφείου.

Αν κάποιος σας έλεγε πριν από μία πενταετία ότι θα μπορούσατε να αρμενίζετε στη Μεσόγειο ή να ταξιδεύετε από ήπειρο σε ήπειρο χωρίς να χρειαστεί να πάρετε άδεια από τη δουλειά σας και να είστε το ίδιο αποδοτικοί όπως όταν βρίσκεστε στο γραφείο, θα τον αποκαλούσατε το δίχως άλλο αφελή.

Σήμερα με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας ο εργαζόμενος έχει στα χέρια του εργαλεία που του επιτρέπουν να είναι κύριος των υποχρεώσεών του, καθορίζοντας ο ίδιος τον τόπο και τον χρόνο  της εργασίας του.

Φωτογράφοι, bloggers, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως, ενώ ο στόχος είναι αντίστοιχο μοντέλο εργασίας να υιοθετηθεί και από επαγγέλματα που έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με το γραφείο, όπως, για παράδειγμα, εκείνο του λογιστή ή του οικονομικού διευθυντή.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το London Business School, μέχρι το 2020 πάνω από τους μισούς εργαζομένους σε όλο τον κόσμο αναμένεται να εργάζονται εξ αποστάσεως. Η τάση αυτή, που φαίνεται να αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς, έχει οδηγήσει αρκετές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, κυρίως ταξιδιωτικά γραφεία, να προσφέρουν πακέτα που συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Η βρετανική εταιρία Coboat δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να μεταφέρουν το γραφείο τους σε ένα καταμαράν και να δικτυωθούν εν πλω με άλλους επιχειρηματίες κλείνοντας επιχειρηματικές συμφωνίες ενώ παράλληλα ταξιδεύουν στη Μεσόγειο. Η ομάδα των «ψηφιακών νομάδων», ο αριθμός των οποίων δεν ξεπερνά τους 20 σε κάθε ταξίδι, έχει πρόσβαση σε διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας και την ευκαιρία να κάνει καταδύσεις και ψάρεμα την ώρα του διαλείμματος.

Μάλιστα στην  επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας αναφέρεται πως μόνο με 590 ευρώ τον μήνα μπορεί κανείς να ταξιδέψει σε Ισπανία, Σικελία, Σαρδηνία και Ελλάδα. Υπάρχουν δε και πιο εξωτικά ταξίδια, καθώς το εν λόγω καταμαράν ξεκινά τη διαδρομή του από τη νοτιοανατολική Ασία, τις Μαλδίβες, τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό Ωκεανό, την Καραϊβική, για να επιστρέψει στη βάση του από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σε ό,τι αφορά τα ταξιδιωτικά γραφεία υπάρχει πλήθος προσφορών που απευθύνονται σε επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να εξασκήσουν το επάγγελμά τους από τον υπολογιστή τους, να ζήσουν και να δουλέψουν σε μια άλλη χώρα πειραματιζόμενοι με διαφορετικές νοοτροπίες και κουλτούρες.

Τα πακέτα αυτά έχουν συνήθως διάρκεια 6, 12 ή και 18 μηνών ανά πόλη και ο πελάτης πληρώνει με τον μήνα. Τα τουριστικά γραφεία αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία του ταξιδιού, τη διαμονή, τη σύνδεση στο διαδίκτυο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τη μεταφορά των αναγκαίων ειδών, ώστε ο πελάτης να μην χάσει πολύτιμο χρόνο από την εργασία του, να μην διακόψει τη ροή της εργασίας του, αλλά παράλληλα να βιώνει την εμπειρία να δουλεύει σε καθεστώς διακοπών. Τον ελεύθερο χρόνο του ζει ως ένας συνηθισμένος τουρίστας εξερευνώντας καινούργια μέρη πέραν των συνόρων της πατρίδας του.

Αρκετές πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας έχουν γίνει ένθερμοι υποστηρικτές αυτού του καινοτόμου μοντέλου εργασίας αναπτύσσοντας σταδιακά υπηρεσίες που θα τους χαρίσουν ένα σημαντικό μερίδιο στη νέα αγορά που τώρα διαμορφώνεται.

Ας σημειωθεί ότι το μηνιαίο κόστος για ένα τέτοιο πακέτο διακοπών και εργασίας είναι περίπου 2.000 δολάρια ανάλογα με την πόλη που διαλέγει ο πελάτης. Για την Αθήνα και τις πρωτεύουσες βαλκανικών χωρών το κόστος κυμαίνεται περίπου στα 1.200 ευρώ τον μήνα.


Μαρία Ακριβού,

Senior Editor στο Fortunegreece.com

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr