ReGenerationΤo ReGeneration, ένα καινοτόμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, έρχεται να προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ζωής στη νέα γενιά της Ελλάδας. Πολλές γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, συμπράττουν κάτω από ένα κοινό στόχο, και με όχημα το ReGeneration εγκαινιάζουν μια πρωτοβουλία με επίκεντρο τους νέους, που θα επιφέρει θετική αλλαγή στην ελληνική κοινωνία σε βάθος χρόνου.

To ReGeneration αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub, που έρχεται να γεφυρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των νέων οι οποίοι θέλουν να μάθουν, να αναπτυχθούν, να ρισκάρουν και να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην κοινωνία και των εταιριών που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες για τη στελέχωση του δυναμικού τους.

Παράλληλα, η δομημένη αυτή προσπάθεια έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα της επιχειρηματικής δράσης, δημιουργώντας μια «κοινότητα» κορυφαίων πολυεθνικών και ελληνικών εταιριών, ανερχόμενων επιχειρηματικών μονάδων, δημοσίων φορέων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης το οποίο παρέχει γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και μια μοναδική εμπειρία ζωής σε όποιον συμμετέχει!

Σε ποιους απευθύνεται;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων. Σαν στόχο έχει την ανάπτυξη καινούργιων δεξιοτήτων, μέσα από μία σφαιρική εμπειρία μάθησης, ώστε οι νέοι να εξασφαλίσουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα. Τα βασικά στοιχεία του ReGeneration είναι η αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε εταιρικό περιβάλλον, η εντατική εκπαίδευση, η κοινωνική εργασία και η καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα.

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής;

Στο ReGeneration μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή νέοι, απόφοιτοι ελληνικών και ξένων φορέων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολλέγιο), όλων των γνωστικών πεδίων, με ή χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο, και μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία.

Τι προσφέρει;

Το ReGeneration είναι ένα εξάμηνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που προσφέρει πολύπλευρη εργασιακή εμπειρία, ουσιαστική εκπαίδευση από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, καθώς και πολλές ευκαιρίες για αυτοβελτίωση και προσωπική ανάπτυξη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Έξι (6) μήνες έμμισθης εργασίας σε μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες της ελληνικής αγοράς
100 ώρες εκπαίδευσης στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης
60 ώρες εκμάθησης επικοινωνιακών δεξιοτήτων, τεχνικών διαπραγμάτευσης, ανάπτυξης προσωπικής επαγγελματικής ταυτότητας
40 ώρες διδασκαλίας διοίκησης επιχειρήσεων, πληροφορικής, marketing και πωλήσεων
50 ώρες προσφοράς εθελοντικής εργασίας σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση
Συμμετοχή σε ένα Ομαδικό Project διάρκειας 3 μηνών (3ος – 6ος μήνας πρακτικής άσκησης)
Σεμινάρια από ηγετικά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου
Υποστήριξη σε επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού

Πώς γίνεται η Διαδικασία Επιλογής;

Η διαδικασία επιλογής διαρκεί συνολικά δύο μήνες και περιλαμβάνει τέσσερα στάδια:

1o στάδιο: Υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος, με ανάρτηση βιογραφικού σημειώματος και ενός σύντομου βίντεο ή κειμένου στη σελίδα του ReGeneration.
2o στάδιο: Συμπλήρωση ενός τεστ δεξιοτήτων και ερωτηματολογίου εργασιακής συμπεριφοράς. Το τεστδιαρκεί 2-2,5 ώρες συνολικά και μπορεί να εκτελεστεί με διαλείμματα.
3ο στάδιο: BootCamp αξιολόγησης των υποψηφίων που περιλαμβάνει case-study με σύντομη παρουσίαση και συνέντευξη από επιτροπή.
4o στάδιο: Απευθείας συνέντευξη με τους εκπροσώπους των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συνεντεύξεων που δίνει ο κάθε υποψήφιος.

Χρονοδιάγραμμα

Η διαδικασία επιλογής θα ολοκληρωθεί μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου. Οι επιτυχόντες θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες 40 ώρες της εκπαίδευσής τους τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ η απασχόλησή τους στις εταιρείες θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2014.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου www.regeneration.gr. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα σε λίγα λεπτά περιήγησης, να αντλήσουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες που θα τους δώσουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος της πρωτοβουλίας, παίρνοντας το μέλλον στα χέρια τους. Ο 1ος κύκλος υποβολής συμμετοχών στο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 29/5 και ολοκληρώνεται στις 22/6.

Όλοι οι απόφοιτοι, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής με την ολοκλήρωσή του προγράμματος.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr