rejoin ergasia wra mhdes arthroΒιώνοντας τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και μετρώντας καθημερινά απώλειες σε εισοδήματα, συνθήκες διαβίωσης και προοπτικές, είναι απαραίτητη για τον καθένα η χάραξη ενός σχεδίου διαφυγής.

Κάποια από τα καθημερινά ερωτήματα και βιώματα στην Ελλάδα του σήμερα είναι τα παρακάτω:

Τι να σπουδάσω;
Με τι να ασχοληθώ;
Ποιες είναι οι προοπτικές;
Πώς θα λύσω το βιοποριστικό μου;

Η μετανάστευση δεν δίνει πάντα λύσεις καθώς εκτός από το ύψος των μισθών πρέπει να ληφθεί  υπόψη και το κόστος διαβίωσης.

Στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα εκτός από τον τομέα του Τουρισμού που ευδοκιμεί και έχει πολύ καλές προοπτικές, υπάρχει και ο συνεχώς ανερχόμενος στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως χώρος του Web στον οποίο δραστηριοποιούνται  επαγγέλματα όπως WebDeveloper, WebDesigner και άλλα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έγκυρη και αξιόπιστη μελέτη του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π με τίτλο «Ανερχόμενοι επαγγελματικοί τομείς στην Ελλάδα και νέες απαιτούμενες δεξιότητες» . Στην μελέτη αυτή παρουσιάζονται συμπεράσματα, ως απόσταγμα βιβλιογραφικών αναφορών και επιστημονικών ερευνών που διεξήχθησαν σε Ελλάδα  και Ευρώπη καθώς και απόψεις εκπροσώπων της αγοράς και των παραγωγικών φορέων.

Τα συμπεράσματα αφορούν σε προοπτικές και δεξιότητες των εργαζομένων στην Ελλάδα και κάποια μικρά αποσπάσματα είναι τα εξής:

«Συγκεκριμένα, μία από τις σημαντικότερες τάσεις είναι η στροφή προς την ανάπτυξη των διαδικτυακών πωλήσεων, και ιδιαίτερα αυτών μέσω Tablets και κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αξιοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για την προώθηση των προϊόντων τους.»

«Από όλες σχεδόν τις συνεντεύξεις προκύπτει η αναγκαιότητα εξειδίκευσης ή απόκτησης αναβαθμισμένων δεξιοτήτων πληροφορικής και χρήσης διαδικτύου από τους αγρότες και τεχνίτες, που πρέπει να ενημερώνονται γιανέα εργαλείακαι μεθόδους καλλιεργειών, οδηγίες χρήσης προϊόντων, κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, κ.ά., έως τα στελέχη επιχειρήσεων».

Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των Websites αυξάνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό και ότι το πεδίο συναλλαγών και εμπορίου μεταφέρεται στο διαδίκτυο. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στην αγορά από mobile friendly websites και από e-commerce websites. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η Google δεν θα εμφανίζει στις πρώτες θέσεις της αναζήτησης των Mobileusers, διευθύνσειςwebsites τα οποία δεν είναι Mobilefriendly.

Με βάση  τις σημερινές ανάγκες της αγοράς και τις προοπτικές έχει σχεδιασθεί και το πρόγραμμα «Advanced Web Development και Εφαρμογή σε MobileFriendly και e-Commerce Web Sites».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το webdevelopment, με σκοπό να κατασκευάσουν εντυπωσιακά  και διαδραστικάwebsites, έχοντας βασικές γνώσεις επάνω σε Html, CSS, Php και Ajax και Βάσεις Δεδομένων MySQL.

Οι συγγραφείς της μελέτης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι οι: Ρέα Σγουράκη, Αγάπη Αδαμοπούλου και Μαρίνα Κατσιμάνη

Στελλάτος Ευάγγελος- MScστα Πληροφοριακά συστήματα
Εκπαιδευτής προγραμμάτων e-learning Πανεπιστημίου Αθηνών

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr