ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΡΣΙΣ Νέα δομή στη Θεσσαλονίκη - Το Κοινωνικό Διαμέρισμα ανοίγει τις πόρτες του για νέους άρρενες πρόσφυγες στοχεύοντας στην κοινωνική τους ένταξη.

rejoin arsis neo koinoniko diamerisma arrenon prosfygon fotoΗ ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων με πολυετή εμπειρία στη δημιουργία δομών ένταξης και στήριξης ευάλωτων και ευπαθών ομάδων, ιδιαίτερα παιδιά και νέους, δημιούργησε και ετοιμάζεται να λειτουργήσει μια μονάδα ημι-αυτόνομης διαβίωσης για νέους άρρενες πρόσφυγες αιτούντων άσυλο ηλικίας 18 με 25 ετών. Το Κοινωνικό Διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου που οργανώνει η ΑΡΣΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΕΤΟΙΚΟΣ σε όλη την Ελλάδα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η δομή αυτή αποβλέπει στην στέγαση και κάλυψη βασικών εξόδων (πάγια έξοδα διαμονής, διατροφή, ειδών υγιεινής και καθαρισμού, βασικά προσωπικά έξοδα) των ωφελουμένων με ταυτόχρονη ψυχοκοινωνική στήριξη στην εύρεση εργασίας και κάλυψη βασικών ιατρικών αναγκών. Η ιδιαιτερότητα του Κοινωνικού Διαμερίσματος έγκειται στην ομαλή κοινωνική και οικονομική τους ένταξη μέσα από ένα πλαίσιο αυτονομίας μη δεσμευτικού χαρακτήρα συνθηκών διαβίωσης, όπως ακριβώς συμβαίνει σε μια προσωπική κατοικία.  

Η ΑΡΣΙΣ καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να διαμείνουν στο Κοινωνικό Διαμέρισμά ή τους φορείς που επιθυμούν να παραπέμψουν ωφελούμενους με τα παραπάνω χαρακτηριστικά να επικοινωνήσουν στα κάτωθι: τηλεφωνικά στο 2310 526150 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με σχετική αναφορά Αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Διαμέρισμα.

Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κερδοσκοπικήοργάνωσηπου δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέωναλλά και άλλων ευπαθών ομάδων που κινδυνεύουν ή βρίσκονται σε κατάστασηκοινωνικού αποκλεισμού, καιυπέρτης προάσπισηςτωνανθρωπίνωνδικαιωμάτων τους. Λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητες και σε πολλές άλλες πόλεις. Περισσότερα www.arsis.gr

rejoin arsis logo

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr