rejoin polyxrwmh agkalia civisΠοιος είπε ότι δεν συνορεύουν τα όνειρα; Ότι δεν συναντιούνται κάπου άνθρωποι "διαφορετικοί"; Ποιος είπε ότι η γλώσσα του σώματος κάποιες φορές δεν είναι πιο σημαντική από χίλιες λέξεις; Ποιος είπε ότι το χρώμα, η θρησκεία, οι τυχόν πολιτιστικές διαφορές κάνουν τον άνθρωπο; Όλα αυτά που είδα, όλα αυτά που έζησα τόσους μήνες στο πρόγραμμα "Πολύχρωμη Αγκαλιά", μου επιβεβαίωσαν όσα τόσα χρόνια πίστευα και τα επισφράγισαν με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν ξέρω τι σημαίνει ρατσισμός. Ξέρω μόνο τι σημαίνει άνθρωπος. Και σαν τέτοιους αντιμετωπίσαμε εγώ και η ομάδα μου όσους βρέθηκαν στον ίδιο κύκλο με μας. Είμαστε ίσοι, είμαστε ίδιοι, είμαστε συμπορευτές σ΄ αυτόν τον κόσμο που κατοικούμε όλοι. Όποιος χρειάστηκε τη βοήθεια μας, τη δώσαμε. Όποιος ήθελε περισσότερη προσοχή, του την προσφέραμε. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να κάνουμε όσους μας εμπιστεύτηκαν κάτι, λίγο πιο χαρούμενους. Αν όχι αυτό, λίγο πιο αισιόδοξους και αν δεν καταφέραμε ούτε αυτό, τότε τους κάναμε έστω για λίγο, την κάθε φορά που τους βλέπαμε, να χαμογελάσουν, να ξεχάσουν, να πιστέψουν σε κάτι. Να γίνουν ομάδα. Μια ομάδα που απαρτιζόταν  από άτομα διαφορετικών χωρών με διαφορετικά πιστεύω και όμως καταφέραμε να συναντηθούμε όλοι μαζί “κάπου”.

rejoin multicolor hug agkalia arthroΘα μου λείψει ό,τι έζησα και ό,τι δεν θα ξαναβρώ. Θα μου λείψει η ευγνωμοσύνη που είδα στα μάτια, το αληθινό χαμόγελο, η πραγματική προσπάθεια που κάναμε όλοι γι’ αυτό το σκοπό. Θα μου λείψει το ανεπιτήδευτο, το καθόλου δήθεν, το ουσιαστικό. Θα μου λείψει η προσπάθεια που κατέβαλαν για να μας αποδείξουν ότι κάτι αξίζουν και αυτοί, όποιοι και αν είναι, όσο φτωχοί ή πλούσιοι, όσο καλά ή άσχημα νιώθουν. Τους ευχαριστώ όλους, γιατί όχι μόνο είναι κάποιοι, αλλά έχουν και τόσα πολλά να δώσουν. Αν έβαζα έναν τίτλο σ’ όλη αυτή την πορεία της "Πολύχρωμης Αγκαλιάς" θα ήταν… "Κάτι αληθινό" και θα προσέθετα αν έβαζα συναίσθημα… "από καρδιάς".

Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να γίνονται γνωστές και να συνεχίζεται η σημαντική δράση τους, γι’ αυτό κι όλοι εμείς που συνεισφέραμε, ευελπιστούμε στην εύρεση νέων πόρων και στη συνέχιση του σχεδίου.

Παπαδημοπούλου Βίκυ
Εθελόντρια Ψυχολόγος στο σχέδιο
Πολύχρωμη Αγκαλιά της ΜΚΟ CIVIS,
που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Είμαστε Όλοι Πολίτες
υπό τη διαχείριση του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr