rejoin kp method arthroΤων Jim και Wendy Kirkpatrick.

Το ακόλουθο άρθρο παρουσιάζει γρήγορους και οικονομικούς τρόπους για να μεταβεί κανείς από τα επίπεδα 1 και 2 της μεθόδου Kirkpatrick στα επίπεδα 3 και 4.

Πριν από μερικά χρόνια, ο Jim Kirkpatrick συνεργαζόταν με έναν πελάτη, ο οποίος είχε κερδίσει έναν αριθμό κλαδικών βραβείων για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Ένα από τα προγράμματα που παρουσίαζαν σε υποψήφιους πελάτες ήταν το πρόγραμμα εκπαίδευσης για νεοπροσλαμβανόμενους. Ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της έρευνας για το επίπεδο 1. "Σταθερά, μας βαθμολογούν με μέσο όρο 4,8 με άριστα το 5! Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε κάτι σε αυτό το πρόγραμμα" είπαν.

Ο Jim πρότεινε να προσθέσουν μια ερώτηση στη φόρμα αξιολόγησης: "Ξέρω τι περιμένουν από μένα ως αποτέλεσμα της συμμετοχής μου σε αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο".

Πρόσθεσαν την ερώτηση και προς απογοήτευσή τους, οι περισσότεροι συμμετέχοντες απάντησαν ότι διαφωνούν ή διαφωνούν απόλυτα. Ύστερα από τη συμμετοχή τους για μια εβδομάδα σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, λίγοι εκπαιδευόμενοι είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι έπρεπε να κάνουν με όσα έμαθαν, όταν ξεκινούσαν στη δουλειά τους την επόμενη Δευτέρα.

Αν και το πρόγραμμα γενικά έπαιρνε υψηλή βαθμολογία στο επίπεδο 1, η νέα ένδειξη, που προέκυψε από την ερώτηση, την οποία πρότεινε ο Jim, έδειχνε ότι το πρόγραμμα δεν εκπλήρωνε τον τελικό του στόχο. Μια άνετη ατμόσφαιρα, καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό και ένας συμπαθής εισηγητής δεν σημαίνουν και πολλά, αν οι συμμετέχοντες δεν καταλαβαίνουν τι περιμένουν από αυτούς και πώς θα εφαρμόσουν στη δουλειά τους τα όσα έμαθαν.

Πόσο ξεκάθαρες είναι οι προσδοκίες σας από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για την απόδοση στην εργασία; Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε στη διάρκεια της εκπαίδευσης, για να προετοιμάσετε τους συμμετέχοντες για εφαρμογή στην εργασία τους των όσων μάθουν:

  1. Παρουσιάστε όλα τα επαγγελματικά βοηθήματα και ζητήστε από τους συμμετέχοντες να τα χρησιμοποιήσουν σε ασκήσεις μέσα στην τάξη.
  2. Κάντε περιστασιακά τεστ στη διάρκεια του σεμιναρίου. Απλά, ρωτήστε: "Πώς νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την πληροφορία στη δουλειά σας";
  3. Κάντε μετεκπαιδευτικό follow-up στους συμμετέχοντες και ενημερώστε τους για όλες τις ενέργειες follow-up που θα ακολουθήσουν το σεμινάριο, για να έχουν το νου τους.
  4. Προς το τέλος του προγράμματος, κάντε μια συζήτηση για την αυτοπεποίθηση και τη δέσμευση των συμμετεχόντων ότι θα εφαρμόσουν στη δουλειά τους τα όσα έμαθαν. Αφήστε αρκετό χρόνο, για να εκδηλωθούν οι αντιρρήσεις. Επιτρέψτε στους συμμετέχοντες να απαντήσουν ο ένας στις ανησυχίες του άλλου.

Έχετε υπόψη σας ότι σκοπός της εκπαίδευσης είναι να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες να αποδίδουν αποτελεσματικά στη δουλειά τους. Η προσήλωση σε αυτό το στόχο θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης με την αξιοποίηση των ελάχιστων απαιτούμενων πόρων.

Βιογραφικά των συγγραφέων
Ο Dr. Jim Kirkpatrick είναι Senior Consultant στην Kirkpatrick Partners, μια εταιρεία που ίδρυσε η γυναίκα του, Wendy Kirkpatrick, Πρόεδρος της εταιρείας.
Ο Jim είναι ηγέτης στην αξιολόγηση της εκπαίδευσης και δημιουργός του New World Kirkpatrick Model.
Αξιοποιώντας την δεκαπενταετή εμπειρία του στον επιχειρηματικό κόσμο, από τα οποία τα 8 ήταν training manager, ο Jim εκπαιδεύει και συνεργάζεται ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, στρατιωτικούς και ανθρωπιστικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Η Wendy είναι η κινητήρια δύναμη σε όλο τον κόσμο για την εφαρμογή του μοντέλου Kirkpatrick. Η προσήλωσή της στα αποτελέσματα πηγάζει από την εμπειρία της, που ξεπερνάει τις δύο δεκαετίες, στο retailing, το marketing και την εκπαίδευση. Έχει εργαστεί ως buyer, product manager, process manager και training manager και έτσι ανάπτυξε τις ικανότητές της στη διοργάνωση πολύπλοκων και πολυεπίπεδων έργων και την παράδοση γρήγορων αποτελεσμάτων.

Ο Jim και η Wendy έχουν γράψει τρία βιβλία, ανάμεσά τους και το Training on Trial και έχουν εργαστεί ως εμπειρογνώμονες για τον οδηγό που εξέδωσε το Αμερικάνικο Γραφείο της Διοίκησης Προσωπικού: Training Evaluation Field Guide: Demonstrating the Value of Training at Every Level.

Γραφτείτε στο kirkpatrickpartners.com για μικρές συμβουλές κάθε εβδομάδα και πρόσβαση σε  δωρεάν υλικό στη βιβλιοθήκη μας για την αξιολόγηση της εκπαίδευσης, όπως άρθρα, παρουσιάσεις PowerPoint, webinars, κ.α.

rejoin kirkpatrick partners logo 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr