rejoin ergasia kalokairi spiliotisH καλοκαιρινή περίοδος, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους νέους, μαθητές και φοιτητές, να συνδυάσουν τη δυνατότητα να κερδίσουν κάποια χρήματα, τα οποία τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε για κάποιους είναι αναγκαία, και να καλλιεργήσουν παράλληλα τις δεξιότητες εκείνες που μακροπρόθεσμα θα τους ωφελήσουν επαγγελματικά.  

Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό όφελος που προκύπτει από την καλοκαιρινή εργασία. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα προκύπτει από την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων, παρά τις δυσκολίες που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει κάποιος στην αρχή, καθώς και από το γεγονός ότι κατάφερε να κερδίσει με δικές του ενέργειες τα πρώτα του χρήματα.

Στα επαγγέλματα που απαιτείται επαφή με το κοινό, δίνεται η δυνατότητα στο νέο εργαζόμενο να αναπτύξει τις δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων καθώς και να κατανοήσει την αξία που έχει ο πελάτης για τις επιχειρήσεις. Στις περιπτώσεις που η συνεργασία είναι  απαραίτητη προκειμένου να εκτελεστεί επιτυχώς μια εργασία, είναι μια ευκαιρία για κάθε νέο να αναπτύξει την ομαδικότητα του.

Η υπευθυνότητα, ο προγραμματισμός, η συνέπεια και η ορθή διαχείριση χρόνου είναι θετικά στοιχεία της θερινής εργασίας που μπορεί να αποκομίσει κάποιος νέος, τα οποία προκύπτουν από το γεγονός ότι ο εργαζόμενος οφείλει να δώσει το παρόν σε ένα συγκεκριμένο μέρος μια συγκριμένη ώρα.

Σε επίπεδο μελλοντικής διεκδίκησης της επιθυμητής για εσάς πρώτης εργασίας που θα είναι συμβατή με τους επαγγελματικούς σας στόχους, η παρουσία στο βιογραφικό σας σημείωμα καλοκαιρινών εργασιών δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτόν που διεκδικεί την θέση, έναντι των άλλων συνυποψήφιων,  καθώς στα μάτια του πιθανού εργοδότη αποτελούν ενδείξεις ύπαρξης των παραπάνω δεξιοτήτων

Ας δώσουμε κάποιες ιδέες για το που μπορεί να βρει ένας νέος καλοκαιρινή εργασία.

Ο τομέας του τουρισμού δίνει πολλές ευκαιρίες ως σερβιτόρος/ρα, μπάρμαν, υπάλληλος υποδοχής, ταμίας και υπάλληλος τουριστικού γραφείου. Το πλεονέκτημα που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος  τομέας είναι ότι η κορύφωση της τουριστικής περιόδου ταυτίζεται με τη διακοπή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δίνοντας κατά αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα για ευκολότερη πρόσβαση στην εργασία των νέων. Επίσης, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εξάσκηση στη χρήση ξένων γλωσσών σε πραγματικές συνθήκες.

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης που παρουσιάζουν λόγω εποχικότητας μεγαλύτερη ζήτηση σε σχέση με άλλες περιόδους προσφέρουν επαγγελματικές ευκαιρίες. Ο συγκεκριμένος τύπος εργασίας προσφέρεται για κοινωνικά άτομα, καθώς το σημαντικότερο μέρος της δουλείας απαιτεί επαφή με το κοινό.

Οι κατασκηνώσεις είναι ένας προνομιακός χώρος για όσους θέλουν να εργαστούν το καλοκαίρι ως φύλακες ή ομαδάρχες. Σε αυτές τις θέσεις δίνεται η δυνατότητα για ανάπτυξη ικανοτήτων ηγεσίας, επικοινωνίας και επίλυσης διαφορών. Ένας νέος/α  μπορεί ακόμα να εργαστεί ως διανομέας φυλλαδίων και ως ναυαγοσώστης/στρια, αφού λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση.

Τα θετικά που λαμβάνει κάποιος από την θερινή εργασία είναι αδιαμφισβήτητα. Η διαδικασία εύρεσης της, παρόλα αυτά, απαιτεί σχεδιασμό, ώστε η επιλογή του τύπου εργασίας να ικανοποιεί τόσο τα ενδιαφέροντα του εργαζόμενου, όσο και  τις μακροπρόθεσμες επαγγελματικές επιδιώξεις και στοχεύσεις.

Γεράσιμος Σπηλιώτηςrejoin myfuture small
Career Coach Specialist
My Future Career

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr