diadiktiaki ekpaidefsi rejoinΔιάθεση δωρεάν προγράμματος e-learning - Αναπτυξιακά Θέματα της Ελληνικής Οικονομίας έως το 2020
To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, προσφέρει στους εγγεγραμμένους εκπαιδευόμενους του E-Learning θα προσφερθεί τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν το 3μηνο Πρόγραμμα «Αναπτυξιακά Θέματα της Ελληνικής Οικονομίας έως το 2020».
Το πρόγραμμα αφορά στις εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο μέλλον (έως το 2020) δίνοντας έμφαση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης κάθε χώρας. Αρχικά, αποσκοπεί στην παρουσίαση των εξελίξεων στο ευρύτερο περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με την Ευρώπη. Παρουσιάζονται τα κύρια αμφιλεγόμενα ζητήματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της κρίσης και οι επιλογές που έγιναν, τα μέσα που έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι αναμενόμενες εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο μέχρι το 2025 και μια συνολική ανασκόπηση των οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων, έπειτα από ενδελεχή παρατήρηση των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Στη συνέχεια, η ανάλυση επικεντρώνεται ειδικότερα στις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, από τα βαθύτερα αίτια της κρίσης μέχρι και τις προβλέψεις για το μεσοπρόθεσμο μέλλον. Αφού παρουσιαστούν οι βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν στην κρίση την ελληνική οικονομία περιγράφεται η «Τέλεια Καταιγίδα» των συνεχών εξελίξεων από το ξέσπασμα της κρίσης και έπειτα. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να παρουσιάσει την αναμενόμενη εξέλιξη των βασικών μακροοικονομικών μεγεθών της οικονομίας -μέχρι το 2020- στο πλαίσιο ενός βασικού, ενός αισιόδοξου και ενός απαισιόδοξου σεναρίου.

Τέλος, επιχειρείται μια αποτύπωση του ζητήματος της παιδείας στην Ελλάδα, τόσο σε απόλυτους όρους όσο και συγκριτικά, με βάση ότι η παιδεία αποτελεί βασικό άξονα και πυλώνα ανάπτυξης και θεμελίωσης των προτεραιοτήτων κάθε χώρας. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται η θεωρία του ανθρώπινου κεφαλαίου που υποστηρίζει πως η εκπαίδευση αυξάνει τις γνώσεις και την παραγωγικότητα των ατόμων και συμβάλλει στην ανάπτυξη και διάχυση των νέων τεχνολογιών.

Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέρα από το έντυπο υλικό και μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις του Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Πετράκη, ο οποίος είναι και ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 11/5/2015 και επισημαίνεται ότι η παρακολούθησή του θα πρέπει να γίνει στο χρόνο που διατίθεται και δεν μπορεί να αναβληθεί για επόμενο κύκλο σπουδών. Επίσης, η παροχή αυτή αφορά στον ίδιο τον εκπαιδευόμενο και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο άτομο.

Προκειμένου να δηλώσετε τη συμμετοχή σας για το πρόγραμμα θα πρέπει να επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://elearn.elke.uoa.gr/apply-dorean-anapt.php και να συμπληρώσετε τη φόρμα έως και την Δευτέρα 30/03/2015.
Εφόσον υποβάλετε αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα, θα λάβετε κωδικούς για την είσοδο σας στην εκπαιδευτική πλατφόρμα, στις 08/05/2015.

Πληροφορίες: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Διεύθυνση: Σταδίου 5 (1ος όροφος)

Πόλη: ΑΘΗΝΑ

Τ.Κ.: 10562

Τηλέφωνο: 2103689354, 2103689381, 2130362767

Fax: 2103689352

E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Site:http://elearn.elke.uoa.gr/

e learning kapodistriako rejoin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr