work from home rejoinΤι είναι η απομακρυσμένη εργασία;

Η εργασία μέσω του διαδικτύου ή αλλιώς απομακρυσμένη εργασία.

Όταν δίπλα στην εργασία βλέπουμε τη λέξη διαδίκτυο συνήθως το μυαλό μας δεν πάει σε θετικά συμπεράσματα. Γιατί όμως;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε πόρτες κι όχι να τις κλειδώσουμε χωρίς να ξέρουμε που μας οδηγούν.

Η εργασία είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή του ανθρώπου. Είναι ένα μέσο για να επιβιώσει, να κοινωνικοποιηθεί ακόμα και ένα μέσο που μπορεί να χαρίσει το αίσθημα ασφάλειας αλλά και του φόβου, της έλλειψης οξυγόνου.

Από την άλλη πλευρά το διαδίκτυο είναι ένα σύγχρονο μέσο πληροφόρησης.

Εξίσου, έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων, αφού σύμφωνα με έρευνα το 60% παγκοσμίως χρησιμοποιούν το Ίντερνετ. Ας αναφέρω ότι ο αριθμός των email που στέλνονται καθημερινά φτάνει στα 145 δις!

Όταν έρχεται η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τις λέξεις εργασία και διαδίκτυο, οι απόψεις διίστανται. Στην Ελλάδα δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με την απομακρυσμένη εργασία. Πολλοί δεν γνωρίζουν το τι πραγματικά σημαίνει, συνειρμικά η σκέψη τρέχει στη φράση "δουλειά από το σπίτι, εύκολα και απλά". Μα καλά, αν ήταν εύκολα κι απλά δεν θα το κάναμε οι περισσότεροι; Αν ήταν αληθινός αυτός ο κόσμος εργασίας δεν θα ήταν πιο γνωστός στο κοινωνικό μας περίγυρο που πλήττεται από το φαινόμενο της ανεργίας;

Όταν μιλάμε για απομακρυσμένη εργασία εννοούμε ότι υπάρχουν έγκαιρα και ασφαλή site που μπορούν όλοι, που θέλουν να εργαστούν μέσω του διαδικτύου, να γίνουν μέλη και να ξεκινήσουν το διαδικτυακό επαγγελματικό ταξίδι. Θα αφιερώσετε λίγο χρόνο από την μέρα σας με σκοπό να ανακαλύψετε μία καινούργια γη, που υπάρχει πιθανότητα να σας αποφέρει επαγγελματικούς καρπούς. Ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εταιρίες που αναζητούν προσωπικό, για να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος στόχος, απευθύνονται σε αυτά τα site . Ο ελεύθερος επαγγελματίας το μόνο που έχει να κάνει είναι να στείλει την πρόσκληση του και να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Θα βρείτε διάφορες κατηγορίες, όπου μπορείτε να ασχοληθείτε και έχει παγκόσμιο χαρακτήρα. Για παράδειγμα, εάν έχετε καλές γνώσεις σε τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα εκτός από την ελληνική, τότε σκεφτείτε εάν μπορείτε να ξεκινήσετε μία καριέρα στο Ίντερνετ παρέχοντας μεταφραστικές υπηρεσίες. Φυσικά όμως, όπως και κάθε εργασία, έτσι και η παροχή μεταφραστικών υπηρεσιών απαιτεί κάποια προεργασία, εκπαίδευση και ικανότητες ώστε να είστε σε θέση να παρέχετε υψηλής ποιότητας μεταφράσεις στους πελάτες σας.

Ενδεικτικά μερικές από αυτές τις ιστοσελίδες είναι:

  • Odesk.com (1 εκατομμύριο διαθέσιμες εργασίες το χρόνο)
  • Freelancer.com (πάνω από 7 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως)

Tips:

  • Για αρχή μπορείτε να βάλετε 7$ / ώρα μέχρι να πάρετε feedback.
  • Να γράψετε ένα σύντομο κείμενο για τον εαυτό σας στο προφίλ σας με λέξεις κλειδιά.

Ελισάβετ Καλαρούτη - Στέλεχος Μάρκετινγκ

www.skywalker.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr