ergasia rejoinΤι μπορεί να μας μάθει ο Νίκος Ξυλούρης για τη θέση εργασίας μας!

Πριν από λίγες ημέρες άκουγα στο ραδιόφωνο ένα τραγούδι του μεγάλου Νίκου Ξυλούρη, με τίτλο Ο Αντρειωμένος . Εκεί μία φράση μου τράβηξε την προσοχή:

“Ο άντρας κάνει τη γενιά, κι όχι η γενιά τον άντρα”

Αναφερόταν στο ότι την αξία μας την αποκτούμε μόνοι μας κι όχι λόγο της καταγωγής μας, ήάλλων εξωγενών παραγόντων. Κι εδώ μπορούμε να δούμε έναν παραλληλισμό με τον κόσμοτης εργασίας. Πολλές φορές εγκλωβιζόμαστε σε μία θέση εργασίας που βλέπουμε ότι δεν έχειπροοπτικές, δε μας δίνει περισσότερα εφόδια για να εξελιχθούμε ως επαγγελματίες κλπ.

Συχνά παραβλέπουμε το ότι κι ΕΜΕΙΣ επηρεάζουμε τη δουλειά μας και δεν μας επηρεάζει μόνοαυτή. Μπορούμε να βρούμε πεδία βελτίωσης του τρόπου που λειτουργούμε, να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες, να οργανωθούμε καλύτερα και γενικότερα να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Οι γνώσεις που αποκτούμε σε μία θέση εργασίας είναι η προίκα μας ως εργαζόμενοι, είναι κάτιπου αποκτούμε και μένει σε εμάς, όσες δουλειές κι αν αλλάξουμε. Το να προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να μάθουμε κάτι παραπάνω, σε οποιαδήποτε θέση κι αν ήμαστε, είναι μία συνεχής διαδικασία.

Ακόμα λοιπόν και μία θέση που φαίνεται ότι δεν έχει..λαμπρό μέλλον μπορούμε να την εμπλουτίσουμε.

  • Ένας απλός τρόπος είναι να δούμε τι κάνουν άλλα άτομα με αυτή τη θέση, κάνοντας μίαμικρή έρευνα στο LinkedIn για να δούμε τις αρμοδιότητες τους. Με βάση αυτό, μπορούμενα κάνουμε κάποιες προτάσεις στον προϊστάμενό μας για κάποιες επιπλέον αρμοδιότητες που θα μας κάνουν περισσότερο σημαντικούς για την εταιρεία και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσουν τη θέση και το ενδιαφέρον μας για αυτή.
  • Μπορούμε ακόμη να δούμε πως συνδέεται η θέση μας με μία άλλη θέση μέσα στην εταιρεία, για να δούμε αν μπορούμε να προτείνουμε αλλαγές που θα ωφελήσουν την εταιρεία γενικότερα. Άλλωστε όσα περισσότερα γνωρίζουμε για την αμέσως επόμενη θέση στην ιεραρχία, τόσο περισσότερο ετοιμάζουμε τον εαυτό μας για μία προαγωγή ή μετακίνηση σε άλλη εταιρεία. Για παράδειγμα, κάποιος που κάνει υποστήριξη των πελατών στο γραφείο, μπορεί να φροντίσει ώστε να έχει μία εικόνα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πωλήσεις και πρέπει να γνωρίζει το τι και το πως το κάνουν.
  • Μπορούμε να αναζητούμε ευκαιρίες εκπαίδευσης (εσωτερικής ή εξωτερικής) ακόμη και σε φαινομενικά άσχετα με τη θέση μας αντικείμενα. Έτσι και την επαγγελματική μας δικτύωση θα αναπτύξουμε και θα δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, αλλά και ότι μας ενδιαφέρει η προσωπική μας ανάπτυξη.

Οι επιλογές που κάνουμε ήπου δεν κάνουμε επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν στην επαγγελματική μας ζωή να ήμαστε ενεργοί και δραστήριοι άλλωστε είναι περισσότερο χρήσιμο και διασκεδαστικό από το να γινόμαστε γκρινιάρηδες και μίζεροι...

Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος

Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού

www.humanvalue.com

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr